Gespiegelde Verbeelding is de naam waaronder ik het familievriendelijke deel van mijn werk presenteer.

Geschiedenis
Contactformulier

Geschiedenis

De fotografie kwam voor mij in een stroomversnelling nadat ik in 2006 na een weekend van onze kerk aan iedereen een cd meegaf met daarop 665 foto’s die ik van de gebeurtenissen tijdens dat weekend had gemaakt. Ik had net mijn eerste digitale compact zoom camera gekocht en wilde gewoon wat leuke plaatjes maken. Die plaatjes sloegen aan want er waren twee stellen die mij vroegen of ik niet de foto’s wilde maken op hun bruiloft. Dat ik alleen maar die camera had kon hen niet schelen. Ik maakte mooie foto’s zeiden ze. Dus dat jaar schoot ik mijn eerste twee bruiloften.

Al snel waren er meer mensen die graag wilden dat ik hun bruiloften ging fotograferen. Dus kocht ik in 2007 mijn eerste spiegelreflex, de Pentak K-10D, en begon ik ook wat geld te vragen. Niet veel, want ik beschouwde mijzelf terecht niet als een professionele fotograaf. Omdat ik mij vooral richtte op christenen die met een klein budget gingen trouwen deed ik dit onder de naam FishEye Foto, met een verwijzing naar het Ichtus teken.

In de jaren die volgden kreeg ik steeds meer opdrachten die ik naast mijn normale baan deed. Nog steeds voor weinig geld en ik had dan ook geen budget om de nodige software te kunnen kopen om sneller te kunnen nabewerken. Hierdoor kostte het afmaken van de foto’s zo veel tijd dat ik per uur nauwelijks iets overhield. Daarop besloot ik om niet langer commercieel mijn diensten aan te bieden. Ik stopte met FishEye foto en deed alleen nog af en toe een vriendendienst.

Ondertussen verlegde mijn belangstelling zich naar het studio werk. Op zolder legde ik een heel provisorische studio aan met een doek en bouwlampen. Dat stelde niet veel voor, maar vormde voor mij een goede leerschool waar ik met kunstmatig licht leerde werken.

In 2012 kreeg ik de gelegenheid om een ruimte te huren in een pand op een industrieterrein en besloot ik het studiowerk professioneler aan te pakken. Ik richtte Studio Menno Fotografie op en maakte van de ruimte een professionele studio met flitsers en achtergronden. In anderhalf jaar tijd heb ik toen heel veel ervaring opgedaan met TFP shoots en af en toe een betaalde opdracht.

In 2013 heb ik samen met mijn vrouw de stap gezet om een fotostudio in een winkelstraat te openen onder de naam Lichthoek Foto. Voor mij was dit nog steeds naast mijn baan en mijn vrouw stond in de zaak wanneer ik dat niet kon. Wij konden ook andere services aanbieden zoals een pasfoto service en zo hebben we dit ruim 3 jaar lang samen gedaan. In 2016 moest mijn vrouw minder gaan werken en heb ik de studio voortgezet met een andere fotograaf. Eind 2017 heb ik de zaak volledig aan hem overgedragen. Helaas kon hij dit niet aan en was de studio binnen korte tijd verdwenen.

Nu is fotografie voor mij weer puur een liefhebberij en doe ik alleen nog werk wat ik erg leuk vind om te doen. Omdat ik zonder studio de naam Studio Menno Fotografie niet meer toepasselijk vond heb ik deze naam veranderd in Gespiegelde Verbeelding.

Contactformulier